Energieenergiedip herfst

Afgelopen week had ik een dip in mijn energie. Bij het opstaan in de ochtend voelde ik me al niet helemaal fit en dat werd in de loop van de dag niet veel beter. Het was zo’n week waarin allerlei onverwachte dingen gebeuren en waarbij er minder aandacht en tijd was om te eten. Dat betekende dat er vooral uit gewoonte en gemakshalve werd gegeten. Even snel een boterham, even kijken wat er nog in de (koel)kast staat en dat opeten.

Niet zo slim van mij, want mijn systeem reageert hier direct op. Ik werd dan ook onherroepelijk met mezelf geconfronteerd en met mijn neus op de feiten gedrukt. Voor mij betekent deze manier van eten vermoeid opstaan en niet te vergeten een after lunch dip. Tijd om even bewust stil te staan bij wat ik aan het doen was en terug naar wat mijn lichaam nodig heeft.

Herken je dit?

In mijn vorige blog gaf ik aan dat ons lichaam heel lang kan doorgaan met de verkeerde manier van voeden voordat het echt gaat sputteren. Als je ECHT luistert naar je lichaam en gaat voelen wat voeding met je doet, dan merk je zo’n enorme verschillen. Je vermoeidheid neemt af en je energie neemt met grote sprongen toe. Lichamelijke klachten verminderen en je huid gaat steeds meer stralen. Wie wil dat nu niet?

Is het dan moeilijk om je voeding zo aan te passen dat je werkelijk je lichaam voedt?

Moeilijk is het niet, maar het is wel wennen. Je kunt leren om op een andere manier naar voeding te kijken en met kleine aanpassingen in je voedingspatroon voel je je zoveel beter in je vel. Het is dan ook zeker de moeite van het proberen waard.

Wil je tips en ideeën op doen? Wil je ervaren hoe het werkt? Dat kan…….

Op dinsdagavond 14 november èn op 28 november geef ik 2 kookworkshops bij de Infabriek in Boekel. Het thema van deze workshops is NAJAAR. Tijdens de workshop ga je in een klein groepje koken met verse producten, waarna we met elkaar eten en genieten van de heerlijke gerechten. Uiteraard zal ik veel kennis met je delen en tips geven. Aan het einde van de avond krijg je alle recepten ook mee naar huis, zodat je de gerechten thuis nog vaker kunt maken. De kosten voor deze avonden bedragen slechts €65 per avond. Je kunt je voor elke avond apart opgeven.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment