Stressdecemberstress

Het einde van het jaar komt weer in zicht en voor veel mensen betekent dat een drukke decembermaand met afronding van het werk, Kerst- en eindejaarsbijeenkomsten, de feestdagen met familie en vrienden en nadenken over wat je wel en niet wil in het nieuwe jaar.

 

Al met al een drukke tijd. Het is vaak ook een gezellige tijd. Het is eerder donker en er wordt meer tijd binnenshuis doorgebracht. Gordijnen dicht, kaarsjes aan en heerlijk op de bank. Ook dat is de decembermaand.

 

Het past ook goed bij deze tijd om je meer naar binnen te keren. Dit zie je ook in de natuur. De sapstromen in bomen en planten trekken zich terug en de blaadjes vallen van de bomen. Voor een plant is dit de tijd om te rusten en de krachten te sparen voor het voorjaar, waarin alles weer mag ontluiken en naar buiten mag keren. Voor ons mensen is het niet anders. In deze tijd is het goed om eens naar binnen te keren en te ervaren in rust en stilte wat ons lichaam en onze geest ons te zeggen heeft.

 

Ik wil je dan ook uitnodigen om in deze drukke decembermaand eens afscheid te nemen van de min of meer opgelegde gekte van alles wat “moet” en te ervaren wat er gebeurt als je in rust en stilte naar binnen keert.

 

Heb je hier hulp bij nodig, neem dan contact met mij op voor een afspraak.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment