Voedingmaakt voeding het verschil

Voeding is zo belangrijk voor ons lichaam en onze geest.

Hoe ga jij om met voeding in je dagelijkse leven?

Ben je je bewust van wat je eet?

Werk je vulling naar binnen of voed je werkelijk je lichaam?

 

Ik hoor mensen vaak zeggen dat biologisch en ecologische voeding duur is. En ja, aan goede voeding hangt een prijskaartje.

 

Wat echter wordt vergeten, is dat je van echte voeding veel minder nodig hebt, dan de vulling die we meestal tot ons nemen. Keer op keer verbaast het mij dat goede voeding, de brandstof voor een goed functionerend lichaam en een heldere geest, wordt afgemeten in geld.

 

Wat is een gezond lichaam ons waard?

 

Als ik zie hoe mensen soms hun auto koesteren en daar de juiste brandstof in tanken, op tijd naar de garage gaan voor een onderhoudsbeurt en deze kosten zonder pardon betalen (wat natuurlijk oké is), dan raakt het mij wel als ik zie en hoor hoe mensen met zichzelf omgaan.

 

Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand zei dat hij diesel tankte in een benzine auto, omdat de brandstof goedkoper was. En als het dan gaat om gezonde voeding kijken we naar de prijs en doen consessies aan de kwaliteit. Wonderbaarlijk vind ik dat.

 

We hebben één lichaam gekregen en dat lichaam zit zo geweldig in elkaar dat alles samen werkt en het in staat is zoveel te compenseren. Ook als we slecht voor onszelf zorgen, blijft het lichaam nog heel lang functioneren voordat het echt gaat haperen. En zeg nou zelf: Kan de auto dat ook? Nee, dat kan een auto niet, want die gaat direct kapot als er verkeerde brandstof in zit.

 

Helaas wordt er vaak slordig omgegaan met dat prachtige systeem wat ons lichaam is. Dat betekent dat uiteindelijk ook een einde komt aan de rek van ons lichaam. We hebben dan al heel wat signalen gemist voordat er echt problemen ontstaan.

 

Is dat dan de manier om met onszelf om te gaan?

 

Zoals ik er tegen aan kijk, is dat niet de juiste manier. Met wat meer bewust zijn en kleine aanpassingen in onze voeding, ontstaat al een wereld van verschil. In mijn volgende blog zal ik daar wat meer over vertellen.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment